TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

3 Nisan 2024
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu, 03 Nisan 2024 tarihinde Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım başkanlığında toplandı. 

Toplantının gündemini, çalışmaları devam eden Akademi Kanun Taslağı’nın değerlendirilmesi ile 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 9/A maddesi uyarınca yazılı sınavlarda başarılı olan “adli yargı ve avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adaylığı ile idari yargı hâkim adaylığı” ve “adli yargı ve avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı yardımcılığı ile idari yargı hâkim yardımcılığı” mülakatlarında Mülakat Kurulu üyesi olarak görev yapacak asıl ve yedek üyelerin belirlenmesi oluşturdu.

MÜLAKAT KURULU’NA ÜYE SEÇİMİ YAPILDI

Toplantının açılışında konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım: “Danışma kurulu toplantımızın 13’üncüsüne hoş geldiniz. Kıymetli kurul üyeleri, toplantımızın iki tane ana gündem maddesi var. Birinci gündem maddemiz doğrultusunda hazırlık çalışmaları devam eden Akademi Kanun Taslağı’nı hep beraber değerlendireceğiz. İkinci gündem maddesi kapsamında da Hâkim-Savcı adayları mülakatlarında görev alacak mülakat kurulunun asil ve yedek üyelerini seçeceğiz.” dedi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de Danışma Kurulu toplantısında, Akademi Kanun Taslağı’na ilişkin bilgilendirme yaparak Danışma Kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Mülakat Kurulu’na üye seçimi ile devam eden toplantının sonunda Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, Danışma Kurulu üyelerine teşekkür ederek Mülakat Kurulu’na seçilen yeni üyelere başarılar diledi.