PAKİSTAN ULUSLARARASI İSLAM ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM GÖREN HÂKİM VE SAVCILAR TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

12 Şubat 2024
Türkiye Adalet Akademisi

Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesinde eğitim gören hâkim ve savcılar, 12 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti. Ziyarette hâkim ve savcılara, Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE PAKİSTAN’IN KADİM DOSTLUĞU, GELECEĞE, İSLAM COĞRAFYASININ UMUDU OLARAK YANSIYACAKTIR

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, kadim dost ülke Pakistan’ı ülkemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Tarihimize baktığımızda en fazla ortaklık yaptığımız, kardeşlik duygusunu hissettiğimiz ülkelerden birisi Pakistan’dır. Pakistan’ının Kurtuluş Savaşı yıllarında Türkiye Cumhuriyeti’ne verdiği destek asla unutulamaz. Dünyada yaşanan olaylara baktığımız zaman, Türkiye Cumhuriyeti ve Pakistan, bu olaylarda, özellikle Gazze’de kanayan yaranın durdurulması noktasında en büyük çözüm üretecek ülkelerden olduğunu biliyorum. Gazze’de yaşananlar tüm Müslümanları derinden yaralamıştır, Türkiye’de yaşayan Müslümanlar da gerçekten büyük bir üzüntü içerisindedir. Birleşmiş milletlerin beş daimi üyesi, 2. Dünya Savaşı’nın galipleridir. Dünyada galiplerin, güce dayanan adalet ve hukuk anlayışının egemenliği sürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın; ‘Dünya beşten büyüktür’ sözü tarihi bir sözdür, ancak bu sözün altının da doldurulmasına ihtiyaç vardır. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti ile Pakistan’ın kadim dostluğu geleceğe İslam coğrafyasının umudu olarak yansıyacaktır. ” şeklinde konuştu.

Ziyaret, Akademi bünyesinde kurulan Kanuni Kütüphanesi ve Uygulama Adliyesi’nin gezilmesinin ardından sona erdi.