KUZEY MAKEDONYA ADALET BAKANI KRENAR LLOGA TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

8 Şubat 2024
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Adalet Bakanlığının davetlisi olarak ülkemizde bulunan  Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Krenar Lloga ve beraberindeki heyet, 08 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti. Ziyarette heyete, Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: TARİHTE BUGÜNE KADAR GELEN DOSTLUĞUMUZ HER DAİM DEVAM EDECEK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Krenar Lloga ve beraberindeki heyeti karşılayarak: “Dost ve kardeş ülke olan Kuzey Makedonya’nın değerli Adalet Bakanı Krenar Lloga ve beraberindeki heyet ile kıymetli dostumuz Salih Murat beyefendiyi Türkiye Adalet Akademisinde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum. Ülkelerimizin kadim bir dostluğu ve kadim bir birlikteliği var. Tarihte bugüne kadar gelen dostluğumuz her daim devam edecek. Bizler de bu dostluğu devam ettirmek için yargı kurumları arasında eğitim alanında iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Kuzey Makedonya’nın hâkim savcı eğitim merkezi müdürü Natasha hanımefendiyle birlikte çok güzel çalışmalarımız var. İnşallah Balkan Ülkeleri’ni, sizin ev sahipliğinizde bir insan hakları eğitim programında ağırlayacağız.” şeklinde konuştu.

KRENAR LLOGA: GELECEKTE DE İŞ BİRLİĞİMİZİN DEVAM EDECEĞİNİ UMUYORUM

Kuzey Makedonya heyeti olarak Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etmelerinden ötürü memnuniyet duyduklarını ifade eden Adalet Bakanı Krenar Lloga: “İkili ilişkilerimiz her düzeyde iyi derecede devam ediyor. Böyle derin bir tecrübeye sahip ve her alanda gelişmiş olan Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülke ile tecrübe paylaşımı fırsatı tanıdığınız için çok teşekkür ediyoruz ve memnuniyet duyuyoruz. Gelecekte de iş birliğimizin devam edeceğini umuyorum ve karşılıklı ziyaretlerimizin artmasını arzu ediyorum.” dedi.

Ziyaret, Akademi bünyesinde kurulan Kanuni Kütüphanesi ve Uygulama Adliyesi’nin gezilmesinin ardından sona erdi.