CEZAYİR ADALET BAKANI ABDRRACHID TABBI TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİ ZİYARET ETTİ

14 Şubat 2024
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Adalet Bakanlığının davetlisi olarak ülkemizde bulunan  Cezayir Adalet Bakanı Abdrrachid Tabbi ve beraberindeki heyet, 14 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etti. Ziyarette heyete, Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı.

MUHİTTİN ÖZDEMİR: HER İKİ ÜLKENİN DE ADALET ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİNİN ÜST DÜZEYE TAŞINMASI ÇOK ÖNEMLİ 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Cezayir Adalet Bakanı Abdrrachid Tabbi ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek:“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayir Cumhurbaşkanı arasındaki dostluk ilişkisi, iki ülke arasındaki tüm ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunmaktadır. Bizler, Türkiye Adalet Akademisi olarak Cezayir’deki hâkim-savcılarla eğitim alanında iş birliği yaparak bu iş birliğine katkı sağlamak istiyoruz ve bunun için çalışmalar yürütüyoruz. Kanuni Sultan Süleyman’ın tabiriyle ülkeler kılıçla fethedilir, ancak adaletle yönetilir. Her iki ülkenin de adalet alanındaki iş birliği ve adalet alanındaki medeniyet kurma faaliyetlerinin üst düzeye taşınması çok önemli. Dünyanın bu tür iş birliklerine ihtiyacı var çünkü Gazze’de yaşanan olaylar bunu göstermektedir. Orada binlerce Müslüman İsrail tarafından şehit edilirken, İslam ülkelerinin insan hakları ihalelerine karşı birlikte mücadele etmeleri gerekir diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

ABDRRACHID TABBI: KURUMLARIMIZ ARASINDAKİ TECRÜBE PAYLAŞIMININ DAHA İYİ BİR SEVİYEYE GELMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİMİZDİR

Cezayir heyeti olarak Türkiye Adalet Akademisini ziyaret etmelerinden ötürü memnuniyet duyduklarını ifade eden Adalet Bakanı Abdrrachid Tabbi: “Türkiye ile Cezayir arasındaki imtiyazlı ilişkilerin ışığında bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Akademinizde pedagojik açıdan yaptığınız eğitimler hakkında bilgi almak istiyoruz. Elbette, var olan iş birliğimizin daha da ileri gitmesi ve kurumlarımız arasındaki tecrübe paylaşımının daha iyi bir seviyeye gelmesi en büyük dileğimizdir.” dedi.