24. DÖNEM ADLİ YARGI HÂKİM-SAVCI ADAYLARININ (1. GRUP) SON DÖNEM EĞİTİMLERİ BAŞLADI

02 Kasım 2020
Türkiye Adalet Akademisi

24. Dönem Adli Yargı Hâkim-Savcı Adayları Son Dönem Eğitim Programı Türkiye Adalet Akademisinde başladı.

94 Kadın, 73 erkek 167 hâkim adayı; 87 kadın, 263 erkek 350 savcı adayı olmak üzere toplamda 517 hâkim-savcı adayının eğitim alacağı 24. Dönem Adli Yargı (1. Grup) Son Dönem Eğitim Programı iki ay sürecek.

SON DÖNEM EĞİTİMİ İKİ AY SÜRECEK

Yapılan açılış töreninde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Akademideki eğitimlerin, alınan güvenlik tedbirleri kapsamında ve her zamanki gibi büyük bir özenle hazırlanan müfredata uygun olarak verileceğini ifade etti. Başkan Özdemir: “COVİD-19 Salgını nedeniyle 24. Dönem Adli Yargı Hâkim-Savcı Adaylarının eğitimlerini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyelerince uygun görülen standartlar çerçevesinde planlayıp büyük bir hassasiyetle uygulamaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

24. Dönem Adli Yargı (1.Grup) Son Dönem Eğitimleri, adayların 2 Kasım 2020 – 2 Ocak 2021 tarihleri arasındaki iki ay boyunca alacakları derslerin ardından tamamlanacak.

SINIFLAR 21 KİŞİ OLACAK HÂKİMLİK GRUBUNA 198 SAAT, SAVCILIK GRUBUNA 192 SAAT EĞİTİM VERİLECEK

Bugün itibarıyla başlayan 24. Dönem Adli Yargı Son Dönem Eğitiminde toplam 517 hâkim-savcı adayı, her sınıfta 21 kişi olacak şekilde toplam 24 sınıfta COVİD-19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ders alacak. Adli Yargı Hâkim-Savcı adayları son dönem eğitiminde toplam 121 öğretim görevlisi görev alacak. Akademide görevli olan 2 Daire Başkanı ile Hâkim ve Uzmanlardan oluşan 19 öğretim üyesi de bu süreçte ders verecek.

Yüz yüze verilecek eğitimde hâkimlik grubuna; Hukuk Mahkemeleri Uygulamaları, Hukuk Yargılamasında Gerekçeli Karar Yazımı, Hukuk Mahkemelerinde Sık Karşılaşılan Davalar, Ceza Mahkemeleri Uygulamaları, Ceza Yargılamasında Gerekçeli Karar Yazımı, Ceza Mahkemelerinde Sık Karşılaşılan Davalar, Adalet Yönetimi Uygulamaları ve Kişisel Gelişim Uygulamaları olmak üzere toplam 198 saat eğitim verilecektir. Savcılık grubuna ise; Savcılık Uygulamaları, Sık Karşılaşılan Davalar, Seminer Dersleri, Adalet Yönetimi Uygulamaları ve Kişisel Gelişim Uygulamaları olmak üzere toplam 192 saat ders verilecek.

“MASKE, MESAFE, TEMİZLİK” KURALINA UYULACAK

Türkiye Adalet Akademisince, eğitim planı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Kontrollü Normalleşme Sürecine İlişkin Çalışma Esasları Kılavuzunda hazırlanan tedbirlere uygun şekilde oluşturuldu. Derslikler, yemekhane, yatakhane, kütüphane, sosyal tesisler sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlendi. “Maske, Mesafe, Temizlik” kuralı alınan tedbirler kapsamında adaylara sık sık hatırlatılarak, sürecin sağlıklı bir şekilde tamamlanması temenni edildi.