KUZEY MAKEDONYA ADALET BAKANINDAN ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

07 Nisan 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Boyan Marıchıkj ve beraberindeki heyet Türkiye Adalet Akademisini ziyaret ederek, Akademinin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve işbirliği alanları değerlendirildi.

 Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Boyan Marıchıkj ve beraberindeki heyeti Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Hasan Kadir Yılmaztekin karşıladı. İki ülke arasındaki adli eğitim işbirliğinin görüşüldüğü toplantıda, hâkim ve savcı eğitimlerinin kalitesinin ve verimliliğinin artırılması hususunda işbirliği yapılmasının iki ülke adalet sistemi için faydalı olacağı değerlendirildi.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kuzey Makedonya Adalet Bakanını Türkiye Adalet Akademisinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İki ülkenin hakim savcılarının eğitilmesi noktasında iş birliğini derinleştirmesi hem görevini ifa eden hâkim ve savcılarımıza hem de hâkim ve savcı adaylarımıza katkı sağlayacaktır” vurgusu yaptı.

İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYARIZ

Başkan Özdemir; “ Her ülkenin hukuk ve adalet alanında edindikleri tecrübeler çok farklı. Bazen bir ülkenin yargı alanındaki yeni başlayan bir uygulaması, mukayeseli hukuka ve uygulamaya dayanarak kurulduğu için örnek teşkil edebiliyor. Bu anlamda Kuzey Makedonya ülkesinin de Adalet uygulamalarından örnek alacağımız konular olacaktır diye düşünüyorum. Adalet sisteminin kalitesini arttırma arayışları her ülkede olduğu gibi,  bizim ülkemizde de İnsan Hakları Eylem Planı, Yargı Reformu Stratejisi Belgesi gibi temel politika belgeleriyle adalet alanında bir kalite arayışı var. Yaptığımız bu çalışmalar da diğer ülkelerin tecrübelerinden fazlasıyla istifade ediyoruz. Kuzey Makedonya Adalet Bakanlığı ile iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Kuzey Makedonya Adalet Bakanı Boyan Marıchıkj, Türkiye Adalet Akademisinin sistemini yakından tanıma şansı buldukları için memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “ Bu görüşmelerde sizden öğreneceğimiz çok şey var. Bizde sizlerin tecrübelerinden yararlanarak fikir edinme imkânı bulmuş olduk. Sizinle geliştireceğimiz iş birliği çalışmalarımız sonucunda akademi ile ilgili neler yapabiliriz bunlarda bu toplantı sonunda netleşmiş olacak. Bize yaptığınız kapsamlı sunumunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bizimle kurmayı düşündüğünüz her türlü iş birliğine açık olduğumuzu, birlikte proje yürütmekten memnuniyet duyacağımızı ifade etmek istiyorum” dedi.