Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT tarafından “Adalet Bilinci” konulu söyleşi gerçekleştirilmiştir.

06 Kasım 2019
Meslek İçi Eğitim Müdürlüğü

Türkiye Adalet Akademisince düzenlenen “Çarşamba Söyleşileri” kapsamında davet edilen Sn. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü CİRİT, “Adalet Bilinci” konulu söyleşide, 24. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları ile Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları ile bir araya geldi.
Yargıtay Başkanı Sn. İsmail Rüştü CİRİT, “Türk milleti olarak imparatorluk düzeyinde 16 devlet kurmuş olmamızı, temelimizdeki adalet anlayışımıza borçluyuz” dedi.

EMİR ALACAĞINIZ TEK MAKAM VİCDANINIZDIR
Türk hukuk sisteminin köklü bir geleneğe sahip olduğunu söyleyen Yargıtay Başkanı, adil bir hukuk sisteminin tesisi için hâkim ve savcıların sadece vicdanlarından emir almaları gerektiğini vurguladı.

BİLGİ YIKILMAZ KALEDİR
24. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları ile Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylarıyla gerçekleştirdiği sohbetinde kitap okumanın önemine de değinen CİRİT, "Ne kadar çok okursanız o kadar çok özgüven kazanırsınız. Özgüven de her konuda ve her sahada kendinizi ifade etme kabiliyeti getirir. Onun için çok okumak ve bilgi biriktirmek lazım" diyerek, bilgili olmanın her anlamda güçlü olmanın da koşullarının başında geldiğini ifade etti.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK HÂKİM-SAVCI SAYISINA SAHİBİZ
Mesleki tecrübelerini ve anılarını da paylaşan Sayın CİRİT, “Biz mesleğe başladığımız yıllarda, küçük yerlerde bir ya da iki hâkim ile hizmet veriyorduk, ancak günümüz Türkiye’sinde mevcut hâkim-savcı sayısı yirmi bir bin civarında ve bu sayı önümüzdeki süreçte yirmi beş bine ulaşacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.