UKRAYNALI HÂKİM SAVCILARDAN TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

25 Mart 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Ukrayna Büyükelçiliğinin davetlisi olarak Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştiren Ukrayna hâkim ve savcıları, Türkiye Adalet Akademisini ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

“Kurumsal Eğitim Ziyaretleri Projesi” kapsamında 36 Ukraynalı hâkim savcı Türkiye Adalet Akademisine bir ziyaret gerçekleştirerek, Akademi Başkanı Muhittin Özdemir ile görüştü. Heyete, Türkiye Adalet Akademisinin yapısı, görev, yetki ve işlevleri ile eğitim müfredatı sunumları yapılarak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Akademi’de Ukraynalı hukukçuları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek; “Türkiye ile Ukrayna Cumhuriyeti arasında dostane ilişkiler sürdürülüyor. Bu ilişkiler Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Ukrayna Başkanının da karşılıklı ziyaretleri ile taçlanmış vaziyette. Özellikle ticaret, sanayi alanlarında ve Turizm alanında yoğun bir iş birliği var. Ukrayna, Türkiye’yi turistlik anlamda çok sık ziyaret ediyor.

Bizlerde Adalet Akademisi olarak, hâkim savcı adaylarını yetiştiren bir kurum olarak kıymetli meslektaşlarımızı ağırlamaktan, böyle bir ziyarete ev sahibi olmaktan mutluluk duyduk. Belki ilerleyen günlerde daha yakın bir eğitim iş birliği çerçevesinde bir araya geliriz. Türkiye Adalet Akademisi olarak biz hâkim savcı adaylarının yetiştirilmesinden ve meslek içi eğitimlerinden sorumlu bir kurumuz. Yine diğer kamu kurumlarının hukuk ve adalet alanındaki eğitim ihtiyaçlarına da bazen eğitici desteği ile bazen de toplantı düzenlemek suretiyle destek veriyoruz. Türkiye coğrafi konumu nedeniyle Avrupa ile Asya arasında köprü konumunda bulunan bir ülke. Türkiye Adalet Akademisi de uluslararası alanda hukuk eğitimi alanında iş birliğinde öncülük eden bir kurum. Fransa’dan Çin’e kadar Afrika Ülkelerine kadar Türk camiasından İslam Dünyasına kadar geniş bir alanda eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. 

Umarım bu ziyaretle birlikte Türk hâkim ve savcıları ile Ukrayna hâkim ve savcıları, hukukçuları arasında bir diyalog başlatma şansımız olur. Karşılıklı düzenleyeceğimiz eğitim programlarıyla ve ziyaretlerle iki devletin hukuk sistemini yakından tanıma şansına da erişmiş oluruz” dedi.

Ukraynalı Heyete, Türkiye Adalet Akademisinin faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirilerek, Akademi Uygulama Adliyesi, Akademi Uygulama Atölyesi, İnsan Hakları Birimi, UYAP Sınıfları ile ilgili bilgi verildi.