UKRAYNA DELEGASYONUNUNDAN ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

08 Haziran 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna Delegasyonu Başkanı Mariia Mezentseva  başkanlığında Ukrayna parlamenter heyeti,  Türkiye Adalet Akademisini ziyaret ederek Akademi Başkanı Muhittin Özdemir ile görüştü.

Türkiye Adalet Akademisinin işleyişi, hâkim ve savcı eğitimleri, meslek öncesi ve meslek içi eğitimler ile ilgili bilgi alan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Ukrayna Delegasyonu Başkanı Maria Mezentseva, Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

ÖZDEMİR: DEĞERLİ PARLAMENTERLERİ AĞIRLAMAK GURUR VERİCİ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, dost ülke Ukrayna parlamento üyelerini Adalet Akademisinde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Özdemir; “  Türkiye Adalet Akademisi çok sayıda ülke ile adalet ve hukuk alanında eğitim faaliyetleri düzenleyerek iş birliğini sürdürüyor.  Türkiye ile Ukrayna arasında tarihi eskilere dayanan dostluk ilişkisi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın  da Ukrayna ile iş birliğine çok önem verdiğini belirtmek isterim.  Kadim dostluğumuzun bulunduğu Ukrayna parlamento heyetini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Ülkelerimiz arasında çok sıcak ilişkiler mevcut. Her konuda iş birliği çalışmaları üst düzeyde devam ediyor. Bu kapsamda ben göreve başladıktan sonra iki farklı Ukrayna hâkim ve savcı heyetini akademimizde ağırladık. Bu kapsamda çalışmalarımızın artarak devam etmesi, memnuniyet duymamıza vesile oluyor. Bugün de burada parlamentonun değerli parlamenterlerini ağırlamak ayrıca gurur verici” dedi.

 

MEZENSTSEVA: AKADEMİNİN ÇALIŞMALARINI ÜLKEMİZE AKTARMAK İSTİYORUZ

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Ukrayna Delegasyonu Başkanı Mariia Mezentseva, Türkiye Adalet Akademisi’nin çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulduklarını için çok mutlu olduklarını ifade etti. Mezentseva; “ Türkiye Adalet Akademisinde olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye ile olan iş birliği bizim için son derece önemli. Ağustos ayında biz Ukrayna’nın 30. yıldönümünü kutlayacağız. Hem Cumhurbaşkanımız, hem parlamentomuz, hem de ülkemiz açısından ‘Adalet Reformu’ tabi ki en büyük işlerimizin başında gelmektedir. Adil yargıya erişim ve insan haklarına erişim elbette ki çok mühim. Biz de o nedenle Adalet Akademisini ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık.  Karşılıklı iş birliği ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum”  dedi.