TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNİN ULUSLARARASI NİTELİKLİ İLK UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

16 Temmuz 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisinin yenilikçi eğitim vizyonuna uygun olarak yapılandırılan UZEM faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda uluslararası nitelikteki ilk uzaktan eğitim programı Azerbaycan Adalet Akademisinde eğitimleri devam eden 44 Azerbaycan Hâkim Adayına yönelik olarak Türkiye Adalet Akademisinde başladı.

 

AKADEMİLER ARASI ETKİN İŞBİRLİĞİ DEVAM EDİYOR

İki kardeş ülkenin Adalet Akademileri arasında uzun süredir devam eden işbirliği çerçevesinde, daha önce Ankara’da meslek içi eğitim kurslarına da katılan adaylara yönelik hazırlanmış olan online eğitim programı, 16 Temmuz 2020 tarihinde başlayıp 22 Temmuz 2020 tarihinde tamamlanacak.

Beş gün sürecek olan “Online Eğitim Programı”nda Türkiye Adalet Akademisi, Yargıtay, Bölge Adliye Mahkemesi ve İlk Derece Mahkemelerinde görev yapan ve alanlarında uzman yargı mensuplarının sunumları yer alacaktır.  

 

AZERBAYCAN ADALET AKADEMİSİ REKTÖR YARDIMCISI İLE VİDEO KONFERANS

Sözlerine Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıları kınayarak başlayan Başkan Özdemir, “Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, Azerbaycan halkına da baş sağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

“Azerbaycan Hâkim Adayları İçin Online Eğitim Programı”nın açılışı vesilesiyle Azerbaycan Adalet Akademisi Rektör Yardımcısı Elçin Halefov ile bir video konferans toplantısı gerçekleştiren Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, “Biz Türkiye ve Azerbaycan’ı iki devlet bir millet olarak görüyoruz ve bu bağlamda da dost ve kardeş Azerbaycan’ın her zaman yanındayız” ifadelerinde bulundu.

Başkan Özdemir, adaylara verilen eğitimin yalnızca uzaktan eğitim ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurgularken, “Bütün adayları Türkiye’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız, Azerbaycanlı kardeşlerimizin neye ihtiyaçları varsa yapmaya hazırız” diyerek eğitimin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

REKTÖR YARDIMCISI HALEFOV İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Konuşmasına iki kardeş ülke arasında uzun süredir devam eden etkili işbirliğinin önemine vurgu yaparak başlayan Azerbaycan Adalet Akademisi Rektör Yardımcısı Elçin Halefov, “Kardeş iki ülke arasında devam eden dostane ilişkilerin, Bakanlıklarımız arasında da çok iyi münasebetler şeklinde devam etmesi bizi ayrıca memnun etmektedir. Bu çerçevede Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül 2018 yılında Bakü’ye gelmiştir. Ziyaretleri sırasında bu eğitimlerin gerekliliği bir kez daha vurgulanmıştır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.