TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNDEN “BİR KİTAP, BİR UMUT” KAMPANYASINA DESTEK

02 Haziran 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün başlattığı Ceza İnfaz Kurumlarındaki kütüphaneler için “Bir Kitap, Bir Umut” kitap bağışı kampanyasına Türkiye Adalet Akademisi de destek verdi.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak başlatılan “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası”na kitap bağışında bulunan Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde eğitimleri süren Hâkim ve Savcı adayları, hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılmaları sürecinde kitap okumanın önemine değindi.

Ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kitap toplama kampanyası eş zamanlı olarak tüm il ve ilçelerde 15 gün süreyle sürecek.

Türkiye Adalet Akademisi’nde eğitimleri devam eden 25. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları temsilcileri Ankara Adliyesi’nde bulunan kitap bağış standını ziyaret ederek, altı koli kitap bağışında bulundu. Türkiye Adalet Akademisi’nin zengin içeriğine sahip kütüphanesinden tek tek derlenerek hazırlanan kitaplar, Ankara Adliyesi Savcısı Ramazan Hançer’e teslim edildi.

HÂKİM VE SAVCI ADAYLARIMIZIN FARKINDALIĞI MEMNUNİYET VERİCİ

Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Hizmetleri Daire Başkanlığı Daire Başkanı Abdullah Murat, “Bir Kitap, Bir Umut” kampanyasının, ceza infaz kurumları kütüphanesi için oldukça güzel sonuçlar doğuracağını vurguladı. Daire Başkanı Murat: “Adalet Bakanlığınca hayata geçirilen, Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyasının, kütüphanelerin zenginleştirilmesi bağlamında çok önemli olacağını düşünüyorum. Bizlerde Türkiye Adalet Akademisi’nin Meslek Öncesi Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde hâkim ve savcı adaylarımızla bu kampanyaya destek vermek istedik. Akademimiz bünyesinde zengin bir kütüphaneye sahip olmamız hasebiyle, bu zenginlikten ceza infaz kurumları kütüphanemize de bir faydamız olacağını düşündük. Hâkim ve savcı adaylarımız ve kütüphanecilerimizin birlikte hazırladıkları kitapları, sayın savcımız Ramazan Hançer’e teslim etmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün bu kampanyada emeği geçen tüm personelini de kutluyoruz. Ceza İnfaz kurumlarında iyileştirme ve eğitim faaliyetleri kapsamında çok yönlü çalışmaları mevcut. Özellikle de kütüphanelerin zenginleştirilmesi, okuma alışkanlığının kazandırılması, hükümlü ve tutukluların farkındalıklarının oluşturulması amacıyla düzenlenen bu faaliyetlerin geri dönüşü hayati öneme sahip. Ben hâkim ve savcı adaylarımızı da bu bağlamda kutlamak istiyorum. Diğer kurumlarımızın da destek vermelerini canı gönülden istiyorum” dedi.

ADAY HÂKİM VE SAVCILARIMIZI KUTLUYORUM

Ankara Adliyesi Savcısı Ramazan Hançer, Türkiye Adalet Akademisinde eğitimleri devam eden 25. Dönem Hâkim ve Savcı Adayları temsilcilerini tebrik etti. Savcı Hançer:  “Sizler mesleğin hazırlık aşamasında olan gençlerimiz olarak duyarlılığınız dolayısıyla bizleri çok mutlu ettiniz. Geleceğin Hâkim ve Savcıları olarak, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların ve denetimli serbestlik bünyesinde çalışmalarını sürdüren yükümlülerin ihtiyaçlarını görüyor olmanız gerçekten mutluluk verici. Hükümlü ve tutukluların topluma yeniden kazandırılmaları bağlamında eğitim ve kültürel haklarının temel haklar olduğunu unutmamak gerekiyor. Hem Türkiye Adalet Akademisi’ne hem Hâkim ve Savcı adaylarımıza hem de Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’ne teker teker bu duyarlılıkları için teşekkür etmek istiyorum. Kampanyanın hayırlı güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” dedi.