TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE UFUK ÜNİVERSİTESİ ARASINDA “LİSANSÜSTÜ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI

22 Haziran 2021
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Türkiye Adalet Akademisi ile Ufuk Üniversitesi arasında düzenlenen Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü, hâkimler, savcılar, hâkim ve savcı adayları ile Türkiye Adalet Akademisi personelinin Ufuk Üniversitesine bağlı enstitülerde Hukuk Ana Bilim Dalı tarafından uygulanacak lisansüstü eğitim ve öğretim programı ile idari mali hususları kapsıyor.

Lisansüstü eğitim programlarına başvuracak hâkim-savcılar, hâkim ve savcı adayları ile Türkiye Adalet Akademisi personeli başvurularının alınmasına ve kesin kayıt hakkı kazananların tespit edilmesine ilişkin hak ve yükümlülükler üniversiteye ait olacak.

ÖZDEMİR: ADALET SİSTEMİ İNSAN ODAKLI BİR SİSTEM

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Ufuk Üniversitesi ile imzalanan lisansüstü eğitim iş birliği protokolünün hâkim savcılar, hâkim savcı adayları ile akademi personelinin hukuk alanında uzmanlaşmalarına katkı sağlayacağını ve dolayısıyla adalet hizmetlerinin kalitesini artıracağını vurguladı.

Akademi Başkanı Özdemir; “Hâkim savcıların alanlarında uzmanlaşması, yeterliliklerinin artması amacıyla lisansüstü eğitim konusunda teşvik ediyoruz. Özellikle adaylarımıza yabancı dil öğrenmeleri ve lisansüstü eğitim yapmaları konusunda cesaretlendirmek istiyoruz. Ülkemizin güzide üniversiteleri ile iş birliği anlaşmaları yapıyoruz. Bugün genç ve dinamik bir üniversitemizi olan Ufuk Üniversitesi ile böyle bir iş birliğine gitmek Adalet Akademisi adına, hâkim ve savcılar adına bizi mutlu etti. Hâkim ve savcılarımıza alanlarında uzmanlık eğitimini verme, Türk Yargısının da bu anlamda güçlenmesine katkı sağlanması anlamında bu protokolün önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.

Hakim ve savcı eğitimi; adaletin, yargının kaderini değiştirecek derecede öneme haizdir ‘Adalet Sistemi’ insan odaklı bir sistem. Hem hizmet alanlar hem de hizmet verenler açısından. Dolayısıyla adalet hizmeti sunanların hizmet kalitelerini artırmak gerekiyor. Bu ancak sürekli eğitim anlayışı ile sağlanabilir. Bu iş birliği çerçevesinde biz bu amaca bir katkı sağlamış oluruz. Sizlere bu katkınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımızın ve personelimizin bu anlaşmanın çıktılarından en kısa sürede faydalanmaları umut ediyoruz.” dedi.

TEZCANER: HUKUK VE ADALET NİZAMIN TEMELİ

Ufuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tevfik Tezcaner ise, Türkiye Adalet Akademisi ile imzalanan iş birliği protokolünün her iki taraf için de başarı getirmesini temenni etti.

Prof. Dr. Tevfik Tezcaner; “Biz Ufuk Üniversitesi olarak, Ulusal liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve kurumsal liderimiz Prof. Dr. Rıdvan Ege talimatları doğrultusunda üzerimize düşen görevi, özellikle eğitim konusunda gerçekleştirmeye kararlı genç bir üniversiteyiz. Hukuk bizim alanlarımızdan bir tanesi. Ufuk üniversitesinde Önlisans düzeyinde Adalet Meslek Yüksek Okulu, Lisans düzeyinde Hukuk Fakültesi ve Lisansüstü düzeyde de enstitümüz mevcut. Ek olarak ayrıca Sürekli Eğitimlerimiz çerçevesinde de Arabuluculukla ilgili programlarımız mevcut. Hukuk ve Adalet nizamin temeli. Dolayısıyla bizim bu nizama katkımız varsa yaptığımız işten gurur ve sevinç duymak bize düşer. Türkiye Adalet Akademisi ile ilgili yapmış olduğumuz iş birliği bu ilkeler doğrultusunda gerçekleştirildi. Katkımızı genişleterek devam ettirme amacını sağlayabilmiş durumdayız. İşbirliğimizin başarıyla devam edeceğinden eminim, hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

https://disiliskiler.taa.gov.tr/sayfa/ufuk-universitesi-protokol