TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE KUZEY MAKEDONYA ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

30 Kasım 2021
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Türkiye Adalet Akademisi ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi arasında hâkimlerin, savcıların, hâkim ve savcı adaylarının yargı eğitimine yönelik iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hakimler ve Savcılar Akademisi Müdürü Prof. Dr. Sc.Natasha Gaber Damjanovska arasında imza altına alınan eğitim iş birliği protokolü ile mesleki ve bilimsel konularda uluslararası ilişkiler geliştirilecek.

Protokol imza töreninde konuşan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi ile eğitim ve bilimsel alanlarda çok önemli bir protokole imza atıldığını belirterek, hâkim-savcılar ile hâkim-savcı adaylarının yargı eğitiminin ve hukuk ana bilim dalının güçlenebilmesi adına bu protokolün imzalandığını belirtti.

ÖZDEMİR: NİTELİKLİ HÂKİM-SAVCI YETİŞTİRMEK ORTAK HEDEFİMİZ

Türkiye Adalet Akademisinin temel hedefinin “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışı olduğunu vurgulayan Akademi Başkanı Muhittin Özdemir: “ Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile hâkim ve savcılarımız ile hâkim ve savcı adaylarımızın yargı eğitimlerine katkı sunabilmek için bir protokol imzaladık. Nitelikli hâkim ve savcı yetiştirmek tüm dünyanın ortak hedefidir. Türkiye Adalet Akademisi de eğitim faaliyetlerini gerek mesleğe hazırlık gerekse meslek içi eğitimler ile sürdürüyor. Gerek yurt içinde Üniversitelerimiz ile yaptığımız lisansüstü eğitim işbirliği protokollerimiz gerekse Uluslararası faaliyetlerini sürdüren Adalet Akademileri ile bu anlamda, hâkim ve savcılarımızın alanlarında uzmanlaşma, analitik düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Hukukun üstünlüğünü desteklemek adına iş birliği yaptığımız Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkimler ve Savcılar Akademisi’ne gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Karşılıklı iş birliği ile çok başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Her iki ülkenin yargı camiasına da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

DAMJANOVSKA: HUKUKSAL EĞİTİMLERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pavel Shatev Hâkim ve Savcılar Akademisi Müdürü Prof. Dr. Sc.Natasha Gaber Damjanovska, Türkiye Adalet Akademisi ile protokol imzalamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek; “ Türkiye Adalet Akademisi ile ortak değer ve ilkeler ile hukuk ve yargı alanlarında mevcut iş birliğini takip etme ve güçlendirme ihtiyacımızı göz önünde bulundurduk. Hukukun üstünlüğünü destelemek adına yargının işleyişini geliştirmede ve performansını iyileştirmede hâkimlerin ve savcıların yargı eğitiminin belirleyici rolüne inandığımız için bu protokolü imza altına aldık. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Adalet Akademisi olarak, Türkiye Adalet Akademisinin önemli çalışmalarına katkı vermekten büyük onur duyacağız. Akademimiz bu konuda üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır. Her iki akademimiz için de başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Açıklamaların ardından Özdemir ve Prof. Dr. Sc. Damjanovska tarafından protokol imzalandı.