TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İLE KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

28 Aralık 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi ile Kadir Has Üniversitesi arasında “Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Türkiye Adalet Akademisi ile Kadir Has Üniversitesi arasında düzenlenen Lisansüstü İşbirliği Protokolü hâkimler, savcılar ile hâkim ve savcı adaylarının Kadir Has Üniversitesine bağlı Enstitülerde uygulanacak lisansüstü eğitim programını kapsıyor.

Lisasüstü eğitim programlarına başvuracak hâkim-savcılar ile hâkim ve savcı adaylarının müracaatlarını almak, kesin kayıt hakkı kazananları tespit etmek hak ve yükümlülüğü üniversiteye ait olacak. Ayrıca programlara başvuru için üniversitenin belirleyeceği genel şartlar belirleyici olacak. 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, temel hedefimiz  “Güven Veren Adalet İçin Etkin Eğitim” anlayışı ile hâkim ve savcılarımızı adil ve vicdanlı hâkimler olarak yetiştirmek. Nitelikli  hâkim- savcılar yetiştirmek için Akademinin  eğitim faaliyetlerinin yanı sıra üniversiteler ile işbirliği yaparak, bir alanda uzmanlaşma, analitik düşünme ve yazma becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Genç hukukçuların hukukun bir dalını çok iyi bilmelerini hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirmemizin yolu da yüksek lisans ve doktora programlarında başarı sağlamak. Türkiye Adalet Akademisi hâkim-savcılar ve hâkim savcı adaylarımız için üniversitelerimiz ile işbirliğini sürdürecektir. Kadir Has Üniversitesine bu protokolün düzenlenmesinde destek verdikleri için teşekkür ediyor, ülkemize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

https://disiliskiler.taa.gov.tr/sayfa/yurtici-isbirlikleri