Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Akademi’de Savcı Adaylarına Ders Anlattı

10 Eylül 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Türkiye Adalet Akademisinde Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Savcı Adaylarına “ Noterlerin Sorumlulukları Kapsamında Gözetim ve Denetim” konulu ders verdi.

Türkiye Noterler Birliği ile Adalet Akademisi arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında, hâkim, savcılık ve noterlik mesleğinin geliştirilmesi için meslek öncesi ve meslek içi eğitim faaliyetlerine öncelik verilmesi kararı alındı.

Türkiye Adalet Akademisinde son dönem eğitimleri devam eden Avukatlık Mesleğinden Geçen 9. Dönem Adli Yargı Savcı Adaylarına, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin tarafından “Noterlerin Sorumlulukları Kapsamında Gözetim ve Denetim” konulu ders anlatıldı.

Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Hizmetleri Dairesi Başkanı Uğur Parlak, Türkiye Noterler Birliği ile 2019 yılında yapılan iş birliği protokolü kapsamında önemli bir iş birliğine imza attıklarını kaydederek; “ Türkiye Noterler Birliği ile yaptığımız iş birliği protokolü Türkiye’de hukuk alanında hukuk kültürünün daha güçlü şekilde oluşması anlamında önemli bir adımdı. Bugün de Türkiye Noterler Birliği Başkanımız Sayın Dursun Cin tarafından, Avukatlık mesleğinden geçen 9. Dönem Savcı adaylarımıza, Noterlerin Sorumlulukları Kapsamında Gözetim ve Denetim konulu ders anlatıldı. Tüm adaylarımız için verimli bir ders olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda meslek öncesinde verdiğimiz derslerimizi ayrıca meslek içi eğitim faaliyetlerimiz ile de sürdürerek, ortak konularda iş birliği içerisinde çalışacağız” dedi.