KKTC PARLEMENTO HEYETİNDEN TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

14 Temmuz 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı  Yasemi Öztürk başkanlığındaki parlamenter heyeti, Türkiye Adalet Akademisini  ziyaret ederek, akademinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Türkiye Adalet Akademisinin faaliyetleri, hâkim ve savcı eğitimleri, meslek öncesi ve meslek içi eğitimler ile ilgili bilgi alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Yasemi Öztürk, Türkiye’de bulunmaktan memnuniyet duyduklarını, Akademi ile işbirliği yapmayı arzuladıklarını ifade etti.

ÖZDEMİR: SİZLERİ BURADA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamenterler Meclisi heyetini,  Türkiye Adalet Akademisinden ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek; “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  Adalet alanında iyi uygulamalara sahip bir ülke. Bugün Adalet Akademimizde böyle kıymetli parlamenter heyetini ağırlamaktan mutluyuz .

Türkiye fiziki konumu ve kültürel yapısı  itibariyle  Avrupa ile Asya ve Afrika ülkeleri arsında köprü vazifesinde, geçiş noktasında.  Bu durum bizim çalışmalarımıza da yansıyor. Türkiye Adalet Akademisi 72 ülke ile ilişkisi olan bir eğitim kurumu.  Ortak bir adalet kültürü oluşturma ve bilgilerimizi paylaşmak amacıyla Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Orta Asya Cumhuriyetleri ile her türlü ilişkimiz var. Düzenlediğimiz eğitim programları ile çok farklı ülkelerden hakim savcıları, hukuk uzmanlarını biraraya getiriyoruz. Türkiye’nin geliştirdiği adalet ve hukuk ile ilgili iyi uygulama örneklerini paylaşıyoruz. Uluslararası alanda eğitim faaliyetlerini Pandemi nedeniyle online eğitimleri ağırlık verdik. En son Orta Asya Ülkelerine yönelik “Uyuşturucu Suçları Kolekyumu”nu düzenledik. Dokuz ülkeden altmış iki kişi katılım sağladı.  Daha önce de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile de Adalet Akademimizin çok yakın ilişkileri oldu. Pandemi süreci bittiğinde tekrar çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

ÖZTÜRK: ADALET BİR ÜLKENİN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞIDIR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı  Yasemi Öztürk ise, Adalet’in bir ülkenin en önemli yapı taşı olduğunu ifade ederek; “KKTC Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi heyeti olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Kabulünüz içn çok teşekkür ediyoruz. Adalet bir ülkenin en önemli yapı taşlarından biridir ve Adaletin olmadığı yerde demokrasiden bahsetmemiz mümkün değildir. Onun için bizlerde bugün burada olmaktan çok mutluyuz. Az öncede söylediğim gibi bir ülkede adalet çok önemlidir. Bir ülkede adalet yoksa o ülkede kaos çıkar, isyan çıkar. Bununla birlikte geciken adalette adalet değildir. Onun için yaptığınız görev gerçekten çok önemli bir görev. Bu anlamda size başarılar diliyorum çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Sıcak karşılamanız ve uygulamalarınızı bizimle paylaştığınız için size ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Karşılıklı iş birliği içerisinde çalışmalarımız sürecektir” dedi.