BALKAN HEYETİNDEN ADALET AKADEMİSİNE ZİYARET

13 Nisan 2021
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı

Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Kosova ve Moldova Başsavcılıklarından oluşan Balkan Heyeti, Türkiye Adalet Akademisine bir ziyaret gerçekleştirerek, Akademinin idari yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci 2020-2021 Dönem Başkanlığı süresince gerçekleştirilmesi öngörülen etkinliklerden ilki olan Meslek İçi Eğitim Programına katılmak için Türkiye’ye gelene Balkan Heyetine Yargıtay Savcısı Ömer Kara eşlik etti. Türkiye Adalet Akademisine gerçekleştirilen ziyarette heyeti, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir ve Meslek Öncesi Eğitim Daire Başkanı Abdullah Murat karşıladı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya, Kosova ve Moldova Başsavcılıkları heyetini, Akademide ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Türkiye Adalet Akademisinin ana hedefi, hâkim ve savcı adaylarının her yönüyle mesleğe hazırlanmalarını sağlamaktır” ifadesine yer verdi.

SİZLERİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ

Başkan Özdemir, “ Türkiye Adalet Akademisi Hâkim ve Savcıların ve adayların eğitim faaliyetlerini düzenleyen, bilimsel ve ekonomik özerkliği olan Adalet Bakanlığı’nın ilgili kurumudur. Hedefimiz; hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız ve hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hâkim ve savcılar yetiştirmektir. Türkiye Adalet Akademisi dört alanda eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Birincisi hâkim ve savcı adaylarının eğitimlerini sürdürme görevi Türkiye Adalet Akademisine ait. Şuanda Akademide 600 hâkim savcı adayı ile yüz yüze eğitim gerçekleştirmekteyiz. İkinci görev alanımız ise Türkiye’deki 23 bin hâkim ve savcının meslek içi eğitimlerini yürütmektedir. Üçüncü görev alanımız ise Türkiye’de kamu kurumlarının ve diğer kurumların hukuk ve adalet alanındaki eğitim ihtiyaçlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyetlerini  sürdürmekteyiz. Dördüncü olarak da yabancı ülke hâkim ve savcılarına yönelik hukuk ve adalet alanında ortak eğitim programları düzenlemekte bizim görevlerimiz arasında. Dördüncü görevimiz kapsamında sizleri Adalet Akademisinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye Adalet Akademisine yaptığınız ziyaret için hepinize teker teker teşekkür ediyorum, ülkelerinizle de var olan ikili işbirliklerimizi daha da ileri düzeyde geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi de belirtmek istiyorum” dedi.