ATILIM ÜNİVERSİTESİ İLE TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI

29 Ocak 2021
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi ile Atılım Üniversitesi arasında “Lisansüstü Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yıldırım Üçtuğ, hâkim ve savcı yetiştirme görevini başarıyla sürdüren Türkiye Adalet Akademisi ile lisansüstü eğitim iş birliği protokolünü imzalamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

HUKUK ALANINDA UZMANLAŞMA ŞART

Rektör Prof.Dr. Yıldırım Üçtuğ; “ Üniversitemizin oldukça iddialı ve oldukça iyi bir hukuk fakültesi var. Üniversitemizin hem kamu hukukunda hem de özel hukuk alanında lisansüstü programları eğitim veriyor.  Doktora programı da aynı şekilde her iki programda da var. Türkiye Adalet Akademisinin hâkim ve savcı adaylarını yetiştirirken en iyi eğitimi alabilmeleri adına lisansüstü programlarını çok önemsediğini biliyoruz. Hukuk eğitiminde uzmanlaşmanın lisans programları ile başlaması gerektiğini düşündüğümüz için Akademinin çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Hukuk alanı çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor, lisansüstünde uzmanlaşma kesinlikle şart. Bu anlamda bizde elimizden gelen desteği vermek isteriz. Her iki kurumumuza  hayırlı olsun” dedi.

HÂKİM VE SAVCILARIMIZIN NİTELİĞİ ARTACAK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de Atılım Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek; “ Hâkimler, savcılar, hâkim ve savcı adayları ile Türkiye Adalet Akademisi personelinin lisansüstü eğitim ve öğretim görmelerini temin etmek amacıyla Atılım Üniversitemiz ile eğitim iş birliği protokolü imzaladık. Akademimiz nitelikli hâkim-savcılar yetiştirmenin yanında üniversitelerimiz ile iş birliği yaparak, her bir hukukçumuzun bir alanda uzmanlaşma, analitik düşünme ve yazma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Tabi bunu başarabilmek de iyi bir lisansüstü eğitimi almaktan geçiyor. Türkiye Adalet Akademisine hâkim savcı adayı olarak başlayan adaylarımıza ilk tavsiyemiz, yüksek lisans yaparak bir alanda uzmanlaşmaları ve yabancı dil öğrenmeleri. Biz istiyoruz ki genç hukukçular bir alanda uzman olsunlar, yetkileri de uzmanlaşmaya dayalı olarak belirlensin. Vatandaş daha nitelikli yargı hizmeti alsın. İmza altına aldığımız bu protokol ile hâkim ve savcılarımız, hâkim ve savcı adaylarımız ile Akademi personelimizin, Atılım Üniversitemizin imkanlarından yararlanacağını düşünüyoruz.  Bu protokolün düzenlenmesine destek verdiğiniz için teşekkür ediyor, ülkemiz için adalet camiamız için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ  ve Başkan Özdemir tarafından protokol imzalandı.

https://www.taa.gov.tr/sayfa/atilim-universitesi-protokol