Akademide Help Sertifika Töreni Düzenlendi

16 09 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisinde Avrupa Konseyinin Hukuk Uygulayıcıları İçin İnsan Hakları Eğitim Programı (HELP)’nda başarılı olan Akademi Öğretim Üyeleri ile Hâkim adayları için bir sertifika programı düzenlendi.

Sertifika programında Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Yargıtay 16. Ceza Dairesi Üyesi Oğuz Dik, Akademi Daire Başkanları Uğur Parlak, Tubanur Karakurt Akkaya ile öğretim üyeleri ve hâkim savcı adayları hazır bulundu.

Türkiye Adalet Akademisi İnsan Hakları Merkezi sorumlusu Öğretim Üyesi Dr. Musa Tanrısever, Avrupa Konseyinin Hukuk Uygulayıcıları İçin İnsan Hakları Eğitim Programında 90 adayın başarılı olarak HELP Sertifikası almaya hak kazandığını ifade etti. Tanrıseven; “ Türkiye Adalet Akademisi bünyesinde oluşturduğumuz İnsan Hakları Merkezimize bağlı olarak oluşturduğumuz HELP eğitimlerimizde, İnsan Hakları alanında ve Akademi eğitimlerinde Avukatlıktan geçen 9. Dönemde yüksek bir başarı yakaladık. Eğitimlerde gösterdiğiniz özverili çalışmalarınızdan ötürü hepinizi teker teker tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, HELP Sertifika programında adayları tebrik ederek, bu tür eğitimlerin artarak devam edeceğini belirtti. Başkan Özdemir; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi yargı kültürünü geleneklerinden, tarihinden aldığı değerlerle oluştururken, bir taraftan da Avrupa Konseyinin kurucu üyesi olması, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin de Yargı Yetkisini kabul etmesi sebebiyle sunulan eğitim hizmetlerinde bu hususları dikkate almaktadır. Bu kapsamda Türkiye Adalet Akademisi İnsan Hakları Merkezi tarafından düzenlenen eğitimler sonucunda birbirinden farklı konularda, gerek İngilizce gerekse Türkçe düzenlenen HELP eğitimlerini tamamlayan kıymetli adaylarımıza sertifikalarını takdim edeceğiz.

HELP EĞİTİMLERİ TÜRKÇELEŞTİRİLECEK

Sizler bu eğitimleri alarak mesleğe başladığınızda insan hakları konusunda farkındalığı olan hâkimler ve savcılar olarak çalışacaksınız. HELP eğitimlerinin hepsinin Türkçeleştirilmesine yönelik de çalışmalar da son aşamaya gelindi. Düzenlenen her türlü eğitime katılmanızı tavsiye ediyorum. Eğitim yaşamın her alanında var.  Her öğrendiğiniz bilgi mesleki anlamda size katkı sağlayacak. Bilgi güçtür, bilgi edinmekte devamlılık önem arz ediyor. Bu eğitimlerin hepinize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Adalet Akademisi İnsan Hakları Merkezi; Öğretim Üyemiz Dr. Musa Tanrıseven sorumluğunda bir farkındalık oluşturdu. Daha öncesinde Barolar Birliği tarafından yapılan HELP Eğitimleri bizim kurumumuz tarafından da yapılmaya başlandı. İnsan Hakları konusunda uzman hukukçu meslektaşlarımızla sizleri buluşturmaya devam edeceğiz.” dedi.