ADALET BAKANI GÜL, HÂKİM SAVCI ADAYLARIYLA ‘KESİŞME, İYİ Kİ VARSIN EREN’ FİLMİNİ İZLEDİ

21 Ocak 2022
Türkiye Adalet Akademisi

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hâkim savcı adaylarıyla birlikte Maçka kırsalında şehit edilen Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşamlarını konu alan ‘Kesişme: İyi ki Varsın Eren’ filmini izledi.

Türkiye Adalet Akademisi’nin (TAA) Yargıtay İsmail Rüştü Cirit Konferans Salonu’nda düzenlediği film gösteriminde hâkim savcı adaylarıyla bir araya gelen Adalet Bakanı Gül, etkinlik öncesi ve sonrasında katılımcılarla sohbet etti. Film izlenimine Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin de katıldı.

DÜNYA VAR OLDUKÇA VAR OLACAK ‘İYİLERİN’ DESTANI

Adalet Bakanı Gül, etkinlik sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, hâkim savcı adaylarıyla filmi izlediklerini belirtti. Dünya var oldukça, iyilerin destanının da var olacağını vurgulayan Bakan Gül, “Eren'imiz ve Astsubayımız Ferhat Gedik'in hikâyesini beyaz perdeye aktaran "Kesişme: İyi ki varsın Eren" filmini, Adalet Akademisinde eğitimleri devam eden hâkim ve savcı adaylarıyla izledik. Kesişme, yalnızca bir film değil; dünya var oldukça var olacak "iyilerin" destanı.” ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİK

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin’in de izleyiciler arasında bulunmasının hâkim-savcı adaylarına ayrı bir mutluluk yaşattığını söyledi. Başkan Özdemir, “Filmi izlerken gerçekten çok duygulandık. Özellikle vatan sevgisi nedir, vatan için nasıl mücadele edilir, yokluktan şehitliğe giden bir yol gördük. Şahadete giden yol çok kutlu, çok duygulandık. Filmin özellikle sonunu gözyaşlarıyla izledik. Herkesi filmi izlemesini öneriyorum. Çünkü ibret alınacak çok şey var. Vatan için mücadele etmek ne demek, fedakârlık ne demek bu filmde görmüş olduk” diye konuştu.

Başkan Özdemir, hâkim-savcı adayları için sanatsal ve kültürel etkinlikler organize etmemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

TERÖRE EN GÜZEL CEVAP MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİKTİR

Filmde milli ve manevi duyguların hassasiyetle işlendiğini anlatan hâkim savcı adayı Ahmet Özel, “Ülkemizde nice Eren’lerin olduğunu bilmek, bu duyguları güçlendiriyor. Teröre ve ülkemizi bölmek isteyenlere verilmek istenen yani vermemiz gereken en güzel cevabın milli birlik ve beraberlik olduğunu düşünüyorum” dedi.

BU ÜLKENİN EREN GİBİ YİĞİTLERE, VİCDANLI İNSANLARA İHTİYACI VAR

Hâkim ve savcı adayı Dicle Güngör ise bir ay içerisinde Adalet Bakanı Gül ile 3 farklı etkinliğe katılma imkânı bulduğunu anlatarak, “Bu ülkenin Eren Bülbül gibi yiğit, mert vicdanlı insanlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. ‘İyi ki varsın Eren’ ona bakıp bu cümleleri söylemek isterdim. Bakanımızla bir ay içerisinde 3 etkinliğe katıldık. Hukuk sempozyumu, ‘Reis Bey’ isimli tiyatro ve şu anki film. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

FİLMDEKİ DUYGULARI ÇOK BÜYÜK ŞEKİLDE HİSSETTİK

Hâkim ve savcı adayı İsmail Kılıçdağ da filmin terörle mücadelenin özetini yansıttığını anlatarak, karakterlerin çok başarılı bir biçimde seçilmiş olduğunu anlattı. Kılıçdağ şöyle konuştu: “İyi ki varsın Eren filmi bizim özellikle geçmişten günümüze kadar ülkemizde terör sorunu ve kaybettiğimiz şehitlerimiz, güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın bize bir özetini gösterdi. Aynı zamanda o milli ve vatani duyguları bize tattıran çok duygusal bir filmdi. Özellikle filmin sonundaki vurulma sahnesinde gerçekten o duyguları çok büyük bir şekilde yaşadım, o duyguları hissettim. Allah’tan rahmet dilerim mekânları cennet olur inşallah. Özellikle genç jenarasyonu ve bütün vatandaşlara filmi izlemelerini tavsiye ediyorum.”

Senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu’nun kaleme aldığı, yönetmenliğini yine Özer Feyzioğlu’nun üstlendiği filmde başrollerde İsmail Hacıoğlu ve Rahman Beşel yer alıyor.