ADALET AKADEMİSİNDE 134 STAJYER AVUKATA EĞİTİM VERİLDİ

09 Ocak 2020
Türkiye Adalet Akademisi

Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye Barolar Birliği arasında imzalanan “Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında, 134 Stajyer Avukata Türkiye Adalet Akademisinde  “Soruşturmalarda Koruma Tedbirleri ve Genel Savcılık İşlemleri” ile ilgili mesleki eğitim verildi.

Türkiye Adalet Akademisi ile Türkiye Barolar Birliği arasında hâkim, savcı ve avukatların ortak bir bakış açısı geliştirebilmesi ve adalete olan güvenin arttırılmasına katkı sağlaması amacıyla “Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü” 27 Aralık 2019 tarihinde imzalanmıştı. Protokolün ortak fayda sağlanmasına yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim faaliyetlerinin ilki Türkiye Adalet Akademisinde bugün başladı.  Avukatlık Stajını sürdüren 134 stajyere “Soruşturmalarda Koruma Tedbirleri ve Genel Savcılık İşlemleri” konusunda Türkiye Adalet Akademisinde eğitim verildi. 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’in açılışını yaptığı ilk işbirliği eğitimine, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi Genel Sekreteri Av. Veysel Kırıcı, TBB Yürütme Kurulu Üyesi Av. Refik Durukan, TBB Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Veli Ünal katıldı.

TARİHTE BİR İLK

Bu eğitimin tarihte bir ilk olduğunu vurgulayan Akademi Başkanı Özdemir; “Hâkim Savcıları yetiştiren Akademide sizlerde yararlanıcı olarak ilk kez bulunmaktasınız. Barolar Birliğiyle ortaklaşa imzaladığımız protokol kapsamında hâkim savcı ve avukatların yargının olmazsa olmaz üç erkinin bir arada eğitim alabilmeleri aynı yargı kültürü çerçevesinde hareket edebilmelerinin sağlanmasını amaçladık” dedi. 

Birlikte çalışma kültürünün oluşturulması gerektiğine değinen Özdemir, alınacak eğitimlerin devamının geleceğini, sonraki aşamalarda da görevde bulunan hâkim ve savcılar ile avukatlara ortak eğitimler düzenleneceğini belirtti.