24. DÖNEM ADLİ YARGI HÂKİM VE SAVCI ADAYLARI (2.GRUP) EĞİTİMLERİ SONA ERDİ

11 Mart 2021
Türkiye Adalet Akademisi

24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adayları (2.Grup) Son Dönem Eğitim Programı Türkiye Adalet Akademisinde başarıyla tamamlandı.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, eğitimleri tamamlanan 24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı adayları (2.Grup) ile değerlendirme toplantısına katılarak tüm adaylara başarılar diledi.

24. Dönem Adli Yargı Hâkim ve Savcı adayları (2.Grup) eğitimlerinin sona erdiğini vurgulayan Akademi Başkanı Özdemir, Covid-19 tedbirlerine uygun olarak sürdürülen eğitimlerde tüm adayların kurallara uyma noktasındaki memnuniyetini dile getirdi. Başkan Özdemir; “ Tüm dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde uygulanan tedbirlere uyum göstererek sorunsuz bir şekilde eğitim döneminizi tamamladınız. Öncelikle hepinize kurallara riayet gösterip hem kendinizi hem de çevrenizi koruduğunuz için teşekkür ediyorum. Türkiye Adalet Akademisinin eğitim süresince beklentilerinizi karşıladığını umut ediyorum. İyi yetiştirilmiş hâkim ve savcılar olarak kura çekmek suretiyle görevlerinize başlayacaksınız. Adalet kavramı ve hukukun üstünlüğü kavramı sizin olmazsa olmazınız. Bu kavramlar üzerine hayatınızı inşa etmeniz gerekiyor. Adalet;   kararlarınızın yanında, sizin çalışmalarınızda taraflarla kurduğunuz dengedir. Yine meslektaşlarınızla, personelinizle, avukatlarla, vatandaşlar ve adliye arasındaki ilişki de kurulan dengedir. Adalet kavramının sizin hayatınızın her alanına yerleşmesi gerekiyor.

TÜRKİYE’Yİ ADİL BİR ÜLKE OLARAK SİZ YÜKSELTECEKSİNİZ

Artık her birinizin önünde yeni bir dönem var çünkü mesleğe başlayacaksınız. Yargı tarihine tembelliği ile, olumsuzlukları ilen geçen hakimler ve savcılar olarak geçmemelisiniz. Adil kararlar vermelisiniz. Adaletle anılmalısınız. Bunun için hayatımızın merkezine adil olmayı koymalıyız. Tutkuyla çalışmalısınız. Yaptığınız işe inanmalısınız. Adalete inanmayan, hukuka güvenmeyen Hakim savcı olamaz.

Adalet Mülkün Temelidir. Bu devletin geleceği toplumun huzuru, insanların mutluluğu, sizlerin elinde. Çünkü adalet bu toplumun temel ihtiyacı. Vatandaş bu ihtiyacını giderirken sizden de emek ve dikkat bekliyor. Mesleğinizin gerektirdiği özeni her zaman göstermek zorundasınız.

Başarı emek ve bilgi ister. Hâkimin ve savcının okuması araştırması bitmez. Hayatınız boyunca mesleğinizi icra ettiğiniz her dönemde okuyacak ve çalışacaksınız. Bu devlet bu millet adaletle yücelecek. Konfüçyus ‘’Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner.” Demiştir. Türkiye Cumhuriyeti yaptığı hamlelerle birçok ülkenin kaderini değiştirmişse, sizlerde adalet alanında yapacağınız çalışmalarla hâkimlik savcılık mesleğine katacağınız değerle Türkiye Cumhuriyetini adil bir ülke olarak yükselteceksiniz.

SİZDEN TEK BEKLENTİMİZ ADALET DAĞITMANIZ

Yapacağınız işi sevin, yaptığınız işi hiçbir zaman küçümsemeyin. Hangi mahkemeye bakıyorsanız bakın yaptığınız işi severek, isteyerek, tutkuyla en iyi şekilde yapmaya çalışın. Kâtiplerinizle, mübaşirlerinizle iyi iletişim kurun. 2802 sayılı yasada hâkim ve savcılara tanınan ayrıcalıklar yargının sağlıklı yürütülmesi için sağlanan ayrıcalıklardır, bunu hiçbir zaman unutmayın. O sebepten hepiniz kurallara uyacaksınız. Başarı bu şekilde gelecek. Her şeyden önce yapmanız gereken şey şu alçakgönüllü olmayı, saygılı olmayı vatandaşlarımızdan kesinlikle esirgemeyin. Mesleğinizde yaptığınız işe emek vermeyi, emeğinize sahip çıkmayı da başarmanız gerekiyor. Kanunun bize tanıdığı yetki neyse onu yapmaktan da hiçbir zaman çekinmeyin.

Türkiye Adalet Akademisinin sizden tek beklentisi, çok çalışmanız ve adalet dağıtmanız. Kimsenin etkisi tesiri altında kalmadan mesleğinizi icra edin. Teker teker hepinize de teşekkür ediyorum. Güzel bir eğitimi kurallara uyarak tamamladınız, başarılarınızın artarak süreceğine gönülden inanıyorum.” dedi.